Brieven naar de maan

Hij schrijft brieven aan de maan, van jongs af aan was er die brandende noodzaak om het gevoel te vangen in woorden, ook het verlangen moest omschreven. De tragische omstandigheden boden genoeglijk gezelschap, de onvolwassen rijmelarij gaf luwte aan de stormen in zijn hart en in zijn hoofd. Het gaf de onschuld die was geroofd een kans terug te keren, althans zo geloofde hij toen nog.

Schuchter begon hij om zich heen te kijken, zien of hij kon lijken op iemand van naam, dat valt niet mee. Hij schrijft brieven aan de maan, ze komen daar niet aan, de zin van zijn bestaan op losse schroeven. Al is ook dat zo nu en dan niet echt van belang.

De dagelijkse worsteling om de dingen om ons heen te kleuren met al de geuren van het alfabet zet niet altijd direct de lente in. De zin waaraan het dan ontbreekt verbleekt al dat er is, een droefenis zo verhaalt hij later. De nuances dansen terwijl halsstarrige clichés de glazen blijven vullen, hij kon soms lekker lullen.

Hij schrijft brieven aan de maan, ook naar de NASA voor een baan als postbode. Hij kreeg hierop enkel de respons dat ‘n dergelijke post op het moment nog niet bestond. Ook vond hij in Rusland geen gehoor door gebrek aan een hardere valuta. Ze boden hem echter wel een enkele reis en een parachute aan.

Het vreemde land waarin zijn gedachten dwalen is ver soms van deze wereld, altijd onderweg en bovendien zo af en toe. Hij blijft daar soms even zitten om te zien of er heel misschien een reden langs komt fietsen. Maar niets dat hier op lijkt al die tijd hoe zeer hij ook probeert. Men beweert ook  dat hij sterren ziet en als ze vallen uit verdriet een liedje voor hen speelt. Tegen het eelt op zijn ziel verhaalde hij ooit eens.

Er spelen zaken in het duister huiveringwekkend en obsceen. De gloed van het vuur waarheen hij vertrokken is verschijnt maar verdwijnt met de zon. Hij kon niet winnen, niet alleen. Hij schrijft brieven aan de maan.

Ga d’r maar aan staan.

Voordeel (234x60)

Dit artikel is geplaatst in Schrijfsels vanuit het donker en getagged , . Bookmark hier de permalink.

One Response to Brieven naar de maan

  1. Pingback: Nog 1 X » Synthetic Therapy

Geef een reactie