De dag vandaag de dag.

Terwijl links en rechts elkaar de oren wassen over procedureel gezag, immer in bezit van het grote gelijk veins ik een lach en vraag mij zowel groen als geërgerd in relatieve stilte af waar zij daar ten tonele de moed vandaan halen dan wel de veronderstelling op staven dat het nobele mandaat der representatie zich voor zo iets bekrompen als hun ego’s laat prostitueren.

Dames en heren ik ben het dikwijls meer dan zat, leg de lat graag iets omhoog. Mijn betoog is godgeklaagd, zal het er wat dat betreft bij laten. Als ik mij begeef in het leven op straat is er van haat geen sprake ook flirt ik ongezien met aanvaardbare overtuiging en laak inzichten in oorzakelijk verband. Het verstand te boven belooft hij dat er geen reden is tot zorg maar morgen is het te laat. Verbaast doen dwaze beweringen de bevallige bezwering verbloemen en roemt hij de goudomrande waarschijnlijkheid, tot onze spijt geheel vrij van garantie of verzekering, uw handtekening bij het kruisje graag.

Vandaag.Dit artikel is geplaatst in Schrijfsels vanuit het donker en getagged , , , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie