Griffiekosten

Het pad is zelden recht, geenszins minder echt.

De ervaring leert van slecht vertrouwen dat flauwe bochten niet bestaan. Met beslagen ramen door de waan van de dag, waar haar lach in omgang verzwakt. Hij trapt zijn sporen in haar vloer en zijn hakken in het zand, de beroering verbrandt uit het aanzicht in het land van zijn troost. Een hoogst ongebruikelijk voorval dat vooral verloren ging aan hinkelende gedachten en nachten voordien. De gevels voorzien in zijn luwte en schuwen geen stevig bestand, hij ontwaakt aan de hand van haar gruwen verlost van haar stoffig verband. Hij voert zijn angst aan willende raven die hem verwittigen mits relevant. En brandnetels waar zij thee van zet, besmet met tegengif en overwegend geweldloos verstand.


Dit artikel is geplaatst in Schrijfsels vanuit het donker en getagged . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie