Kostelijk

(Ver)t(i)er(en).

Hij vraagt zich hardop af of het nog de moeite waard is, de dagen die hem grijs rond de slapen kleuren en waar de klachten zich vermaken belangeloos en bang. Hij strijkt lachend zijn vlag en vouwt haar rouw langs vertrouwde lijnen rond het boek dat hij daar sloot. Verknipt verknoopt hij zijn hechtingen aan de eindjes van zijn raden, zonder schuld noch daders en te koop.

Het biedt momenten in verwarring als ook voorspoedig vermaak, draken kraken hun roestige hoeven en scherpen bloedig het vermoeden op proef. Hij begroef de vergoeding in de boezem van haar belofte, zij mocht er stil naar kijken en doen alsof ze rijk was. Een gepaste afstand en een eindeloos lusten naar meer.

Een beheerst genootschap in kleur en in boodschap tafelen in het hol van de leeuw, schreeuwerig leeg en doof voor vege tekenen. Hij rekent door.Dit artikel is geplaatst in Schrijfsels vanuit het licht en getagged . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie