Ver halen

Wars van overtuiging richt hij zijn hopen op clementie, geketend aan zijn wil en geboeid door de intentie van de eersten onder hen. De ontkenningen rennen in blind vertrouwen in de verwarring van het oude goud, de glans verzoekend en koud. Hij was ook eerder in haar armen, vond er niets en vertrok naar een warmer getij.

Hij lijdt onderwijl aan aanhoudende absentie en is hierdoor de lente reeds jaren kwijt. Ongrijpbaar als het spijt dat hij niet plaatsen kon, de wonden wondermooi verbonden en het bloed gestold. Als het kaarsvet gedropen uit het krolse licht op de vensterbanken. Overvol en horendol, in klanken van een navolgend avontuur.

Waar avond aan avond de uren zich slepen van helder vermogen naar tanende lof. Stof ter overdenking in de wenken van links over rechts, de vergoedingen slechts ter vermaak. Een bijzaak in dit lot dat zich schikt. Verwikkeld in ritsel en list mag kapot wat geen geweten ooit wist of ter oren mag komen.

De dromen betalen.


Dit artikel is geplaatst in Schrijfsels vanuit het licht en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie